اختلال شخصیت خودشیفته از منظر قرآن و حدیث
نویسندگان: زهرا فقیهی ، دکتر محمدرضا حاجی اسماعیلی، دکتر حمید طاهر نشاط دوست، دکتر مهدی مطیع
چکیده
خداوند در قرآن از شخصیت یا الگوهای بادوام و فراگیر در رفتار، احساسات و افکار انسان با تعبیر شاکله یاد نموده، خود را به عنوان خالق وی، دارای آگاهانه ترین دیدگاه نسبت به شخصیتهای رشد یافته و مختل معرفی مینماید. (الإسراء/۸۴). بر این اساس میتوان ادعا نمود که قرآن به عنوان کلام وحیانی و حدیث به عنوان منبع مکمل مرتبط با وحی، میتوانند از منابع تشخیص و درمان انواع اختلالات شخصیتی باشند.
ولی این نظیر آنچه در روانشناسی طی فصلی مشخص و مجزا با عناوین وتعریفها و حدود خاص ارائه گردیده، نیست؛ بلکه آموزه هاییست پراکنده در بین آیات الهی و روایات معصومین که نیازمند بررسی دقیق و استخراج است. پژوهش حاضر، نتایج حاصل از بررسی آموزه های قرآنی و روایی پیرامون اختلال شخصیت خودشیفته است و به تبیین چیستی این اختلال، عوامل ایجادکننده و ویژگیهای مبتلایان به آن، با توجه به آموزه های اسلامی پرداخته است.
بر اساس این پژوهش بیست و سه ویژگی اصلی شخصیت مبتلایان به خودشیفتگی، از جمله: خیالپردازی، خود بزرگبینی، خودستایی، خودفریبی، تجاوزگری و… ضمن بررسی عبارات قرآنی و مفاهیم روایی به دست آمد که در مقاله به طور مبسوط و منسجم بدان اشاره شده است.
واژگان کلیدی: اختلالات شخصیتی ، اختلال بدبینی، قرآن، حدیث، روانشناسی
سطح مقاله: علمی پژوهشی
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.