قیمت: | 52000تومان |
تاریخ انتشار: | 27 آبان 1397 |
دسته بندی: | کتابخانه معارف نت |
سال و نوبت چاپ: اول – ۱۳۹۷
ناشر: انتشارات رزا
تعداد صفحات: ۱۷۲
قیمت فایل: ۵۲۰۰۰ تومان
حال و هوای جبهه ها در ماه محرم به قلم علی رضا غلامی، اثری است علمی که کوشیده است پیوند و همبستگی فرهنگ ماه محرم با دفاع مقدس را تبیین نماید. از این رهگذر این کتاب، جلوههای مکتب عاشورا را در قالب خاطرات، حکایتها، روایتها و اشعار دفاع مقدس به تصویر میکشد. از ویژگیهای شایسته این اثر میتوان به استفاده از تصاویر، بهره گیری از خاطرات کتبی و شفاهی رزمندگان دفاع مقدس، معرفی نمادهای مراسم عزاداری ماه محرم و قلم شیوا و روان نویسنده نام برد.
در این فصل ابتدا ابعاد و زوایای ماه محرم در قالب مباحثی همچون مشخصات جبههی جنگی امام حسین علیه السلام، شهدای واقعه کربلا و حادثه کربلا بررسی شده است. سپس از نمادهای عزاداری در ماه محرم همچون: دسته، عَلَم، علامت، نخل و نخل گردانی، کُتَل، آب و سنگ، مباحثی پیرامون فلسفه و چگونگی عزاداری را مطرح گردیده است.
فصل دوم مسأله پیوند و همبستگی ماه محرم با دفاع مقدس را در قالب عناوینی همچون: «خاستگاه نهضت عاشورا»، «فرهنگ عاشورا در دفاع مقدس»، «نام لشکرها، تیپها و گردانها»، «محرم و دفاع مقدس»، «محرم در جبهه ها»، «عزاداری ابا عبدالله الحسین (علیهالسلام) در جبهه ها» و… ارائه کرده است.
فصل سوم کتاب فضای جبهه ها در ماه محرم را ترسیم مینماید و در قالب: خاطرات، حکایتها و روایتهایی از دوران دفاع مقدس به این مسأله پرداخته است. تکرار حماسه حسینی در کربلای ۵، عشق و دلدادگی سوسنگردیها، محرم در حسینیه لشکر ۱۷ علی بن ابی طالب(علیه السلام)، سردار پا برهنه جنگ، شهادت در ظهر عاشورا با ذکر یا حسین و چادرهای سیاه و بلندگوهای دستی هیئت گردان از بخشهای این فصل میباشد.
در فصل چهارم این اثر برخی اشعار و نواهای عاشورایی جبهه ها در ماه محرم ارائه شده است.
شاید یکی از دلایل مهم پیوند قیام عاشورا با دفاع مقدس همان ظلم ستیزی و دفع تجاوز دشمن بعثی باشد. رزمندگان اسلام در طی هشت سال دفاع از انقلاب اسلامی و آرمانهای والای آن از هیچ کوششی فرو گذار نبودند. آنان با تأسی به سیرۀ آقا ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) و دلدادگی یاوران با وفای آن حضرت، هم چون کوهی استوار گوش به فرمان رهبر کبیر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره) بودند. آنان با از خود گذشتگیهای فراوان، صحنههایی را خلق کردند که تا قیام قیامت هم چون خورشید فروزان خواهد درخشید چرا که آنان پرورش یافتگان مکتب اسلام بودند. آنان با عشق به خاندان عترت و طهارت بزرگ شده بودند.
در حقیقت، ایثار و شهادت طلبی کمترین کاری بود که از آن اسوههای صبر، ایمان، جهاد و شهادت میتوان انتظار داشت. آنان در نبردی نابرابر، ناجوانمردانه و … مردانه جنگیدند و با نثار خون پاک و مطهرشان درخت انقلاب و اسلام عزیز را آب یاری کردند تا پس از ۱۴۰۰ سال دیگر تاریخ کربلا، حماسه عاشورا و عاشورائیان را به رخ تاریخ بکشند.
آن روزها بچههای رزمنده با حسرت به یکدیگر نگاه میکردند و به هم میگفتند: «آیا روزی خواهد رسید که این جادهها تمیز و مرتب آماده پذیرایی از زائران سیدالشهدا (علیهالسلام) شود»؟ بعضیها میگفتند: «به امید خدا، روزی فرا خواهد رسید که در آن روز مردم بتوانند به راحتی به کربلای معلای سفر کنند و … »!
آن روزها جبهه های ما، جبهه معرفت بود. بچههای رزمنده سر عقیده، آرمان و ارزشهای والای انسانی و اسلامی در جبهه ها میجنگیدند که عمق وجودی آن در عاشورا بود. جبهه ها پُر شده بود از عطر حسینی. به هر جا که مینگریستی ایثار بود و از خود گذشتگی؛ عشق بود و محبت؛ دلاوری بود و رشادت و … .
کلیه حقوق مؤلف و ناشر کتاب محفوظ است و هرگونه فروش، کپیبرداری و انتشار آن پیگیرد قانونی دارد.
حال و هوای جبهه ها در ماه محرم ، نویسنده: علی رضا غلامی، دانلود کتاب حال و هوای محرم ، اشعار و نواهای عاشورایی جبهه ها در جبهه ها، خاطرات دوران دفاع مقدس.