قیمت: | 0تومان |
تاریخ انتشار: | 22 دی 1397 |
دسته بندی: | مقالات علمی پژوهشی |
عدالت اقتصادی از دیدگاه نهج البلاغه
.
رده مجله: مجلات علمی پژوهشی علوم قرآن و حدیث؛ سطح مقاله: علمی پژوهشی – سال انتشار: ۱۳۹۴؛ تعداد صفحات: ۲۲؛ نویسندگان: رضا حاجیان حسین آبادی؛ مصطفی دلشاد تهرانی؛ محمدرضا امینی حاجی آبادی. موضوع محوری: عدالت اقتصادی؛ رویکرد مقاله: پژوهشهای میان رشته ای – نهج البلاغه.
فساد، تبعیض، نابرابری محصول نامیمون عدم شفافیت و عدم دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است. حکومت بدون توجه به اصل شفافیت و دسترسی آزاد مردم به اطلاعات نمیتواند به عدالت اقتصادی و نتایج آن دست یابد. شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات، معیار و سازوکاری مناسب و زمینهساز برای تحقق عدالتاقتصادی است.
سلامت روابط و مناسبات اقتصادی، پیشرفت اقتصادی، دستیابی به اهداف اقتصادی مبتنی بر عدالت، در گرو شفافیت روابط اقتصادی است. برای تحقق عدالت اقتصادی، رفاه و تامین اجتماعی زمینهها و بسترهایی وجود دارد، از جمله: حذف دیوان سالاری، وضع قوانین متقن و ضمانت اجرایی آن، قانونگرایی، پرهیز از انحصارطلبی، وجود فضای نقد در جامعه، صداقت بیان، پاسخگویی و گزارشدهی مسئولان، نفی احتجاب مسئولان.
این مقاله در تلاش است با رویکرد نوین، این زمینهها و بسترها را از دیدگاه امام علی(ع) از منابع روایی و تاریخی، بهویژه نهج البلاغه مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. نتایج پژوهش بیانگر آن است که ایجاد شفافیت و دسترسی مردم به اطلاعات از طرف حکومت، شرط اساسی اصلاح نظام اقتصادی و تحقق عدالت اقتصادی است. هر اندازه شفافیت بیشتر و بهتر شود، گستره عدالت بیشتر میشود.
واژگان کلیدی:
تحلیل وظایف دولت در قبال مسئله عدالت از منظر قرآن و حدیث
معیارهای عدالت در فرآیندهای مالی بر اساس آموزه های قرآن کریم
شاخص های کیفی عدالت از دیدگاه قرآن کریم
عدالت اجتماعی اقتصادی در دیدگاه نهج البلاغه
.
دانلود فایل pdf مقاله: زمینه های شفافیت اطلاعات و عدالت اقتصادی از دیدگاه نهج البلاغه. اقتصاد اسلامی در نهج البلاغه، مبانی نظام اقتصاد در حکومت علوی، زمینهها و بسترهای شفافیت از منظر نهج البلاغه.
دانلود رایگان