قیمت: | 0تومان |
تاریخ انتشار: | 03 آبان 1397 |
دسته بندی: | مقالات علمی ترویجی |
نقد مبانی فکری وهابیت در مسئله امامت ، شرک و مصادیق آن با تاکید بر دیدگاههای علامه طباطبایی(ره)
وهابیت در موضوعات گوناگون دیدگاههای ویژهای جدا از سایر مذاهب و فرقههای اسلامی دارد. یکی از باورهای خاص این فرقه، اختلاف در تبیین مسائل مرتبط با امامت و اولیای الهی است که با تکیه بر مبانی خاص در تعریف شرک و مصادیق آن شکل گرفته است.
وهابیت در موضوعات گوناگون دیدگاههای ویژهای جدا از سایر مذاهب و فرقههای اسلامی دارد. یکی از باورهای خاص این فرقه، اختلاف در تبیین مسائل مرتبط با امامت و اولیای الهی است که با تکیه بر مبانی خاص در تعریف شرک و مصادیق آن شکل گرفته است. وهابیت با نفی نظام علی و معلولی، واسطه فیض بودن ائمه اطهار(ع) را انکار میکنند و در نتیجه، مواردی مانند تبرک و توسل به ائمه(ع) و شفاعتخواهی از ایشان را شرک و زیارت قبور آنان را بدعت میدانند.
این مقاله با هدف نشان دادن انحراف بنیادین این فرقه در تحلیل مسئله شرک، با تأکید بر دیدگاههای علامه طباطبایی(ره) به نقد آن پرداخته است و به این نتیجه رسیده که اندیشههای سُست غیرعقلانی وهابیت موجب شده است که علمای مدافع این فرقه، تعریف نادرستی از مصادیق شرک و توسعه در دامنه آن ارائه دهند. با رجوع به آراء و دیدگاههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان بهآسانی میتوان به باورهای نادرست وهابیون در باب مصادیق آگاهی پیدا کرد و بسیاری از اعمال صحیح، مانند تبرک و توسل به انبیا و اولیای الهی، درخواست شفاعت از آنان، زیارت قبور آنان و سوگند یاد کردن به غیر خدا را از محدوده شرک خارج نمود.
.
نقد تفسیر وهابیون از آیات «من دون الله»
مبانی فتاوای تکفیری سلفیه ؛ ارزیابی و نقد
تحلیل انتقادی منابع و مراجع تفسیری سلفیان
بررسی و نقد مبانی ادبی ابن تیمیه در تفسیر قرآن
ارزیابی مقاله شفاعت در دایره المعارف قرآن لایدن
جایگاه عقل و نقل در روش تفسیر قرآن از دیدگاه علامه طباطبایی (ره) و ابن تیمیه
سلفی گری در رویکرد تفسیری ابن کثیر از شهرت تا واقعیت با محوریت مبحث توحید